Hoe koffiebonen bewaren?

29/12/20 15:53 Geschreven door Dennis

Hoe bewaar je koffiebonen?

Koffiebonen kopen is iets wat iedere koffieliefhebber erg blij maakt. Het is een typisch geluksmomentje wanneer je vers gebrande koffiebonen in huis haalt. Echter is het wel belangrijk om ook in het achterhoofd te houden dat je deze goed moet bewaren. En hoe doe je dat eigenlijk? Wil je weten wat voor koffieboon bij jou past? Doe de gratis test.

Doe de gratis test
hoe bewaar je koffiebonen

Wees zuinig op je bonen

In de basis is het belangrijk om koffie altijd op een koele en donkere locatie te bewaren. Een belangrijke toevoeging is dat koffiebonen niet vochtig mogen worden. Dit sluit de koelkast dus al direct uit. En koffiebonen in de vriezer stoppen, is ook maar een eenmalige oplossing. Haal je ze er namelijk uit, dan mogen ze niet meer terug. Ga daarom uit van de volgende punten:

  • Bewaar koffiebonen in een luchtdichte verpakking
  • Ben er zeker van dat de verpakking volledig schoon is
  • Plaats ze op een koele, donkere en droge plek

LET OP: Gaat het om ongebrande koffiebonen? Dan hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van luchtdichte verpakkingen. Het is dan alleen belangrijk dat je ze op een koele, donkere en droge plek bewaart. 

Koffie abonnement als cadeau

Wist je dat het tegenwoordig mogelijk is om een koffie abonnement af te sluiten? Bij TGS Coffee Club leveren we dan maandelijks vers gebrande koffiebonen bij je thuis af. Het leuke daarvan is dat het iedere maand om andere koffiebonen gaat. Zo ben je echt in staat om aan jouw smaakvoorkeuren te werken. Hoe meer soorten koffiebonen je namelijk probeert, hoe groter de kans dat je een nieuwe favoriete optie ontwikkelt. 

Meer informatie
koffie abonnement cadeau