Waar koffie groeit

26/01/21 16:13 Geschreven door Dennis

Waar koffie groeit

Waar koffie groeit

Uiteindelijk belandt de koffie bij jou thuis in de keuken. Maar dit komt natuurlijk ergens vandaan.


Koffie komt voor een groot deel uit Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika. In de landen in deze werelddelen wordt koffie grootschalig verbouwd. Dit houdt in dat er hele velden met koffieplanten liggen. Speciale plukkers halen de koffiebonen uit de planten om ze vervolgens op de juiste manier het volgende gedeelte van het productieproces in te krijgen. 

Arabica of Robusta

Arabica of Robusta

Arabica koffiebonen komen veelal uit Afrika en Midden- en Zuid-Amerika. De liefhebbers van Robusta koffiebonen drinken koffie die grotendeels hun oorsprong vinden in de landen in Azië, waaronder India.


Deze oorsprong van de koffie, de verzorging door de koffieboer en de manier van roosteren en blenden zorgen uiteindelijk voor de smaak. 

Koffiebonen Abonnement

Wil jij nou meer weten over de verschillende koffiebonen die beschikbaar zijn? Of sterker nog, wil je gebruik maken van die koffiebonen bij jou thuis? Dat kan tegenwoordig allemaal, TGS Coffee Club heeft een koffie abonnement opgericht waar elke maand in samenwerking met Nederlandse branders verse koffiebonen worden thuisbezorgd. 


Daarbij worden met regelmaat koffie proeverijen georganiseerd en andere leuke activiteiten. Neem snel contact met ons op voor meer informatie.

Meer Informatie