Capriole-Haags Bakkie Review

15/12/20 10:48 Geschreven door Dennis

TGS Coffee Club proeft

Capriole koffie review
TGS Coffee club gaat reviewen! Waar elke barista en coffee geek op zoek is naar nieuwe smaken en zetmethodes gaan wij aan de slag, nemen je mee met onze ervaring.


Marcel, mede- eigenaar van Cafe The Golden Stork, en fervent koffie liefhebber met de nodige barista skills trapt af. Hij gaat op zoek naar de beste bonen voor je en probeert verschillende zetmethodes en koffie gemalen. 


Hoe dit die dat? Door simpelweg de koffie van de Maand te testen en je alvast wat tips te geven hoe jij thuis deze koffie het beste kan gaan zetten.
Capriole koffie

Cafe Capriole

Deze maand is er gekozen voor de koffie van branderij en café Capriole, een grote speler in het koffielandschap van Nederland. Zijn veelal vertegenwoordigd in de Randstad en timmeren hard aan de weg. Maar waar het ons om gaat..de koffie. 


We zijn naar de Capriole cafe gegaan om sowieso ze even te steunen met een koffie to-go en haalde gelijk een zakje als echte Hagenezen “Haags bakkie”.  “Voor koffie met een rijke, zoete en pittige smaak. Rijk aan chocolade. Intensiteit: 7” volgens Capriole zelf.


Nou..we zijn benieuwd.

De proeverij

Marcel besluit om voor een grove maling en zijn Chemex te gebruiken.  Wat direct opvalt dat de kleur mooi en donker is.


Nadat de koffie is gezet en de aroma’s vrij komen van diepe koffie geur begint het proeven.


We quoten “een heerlijke lichtzure koffie met een mooie volle koffie met een pure chocolade nasmaak”
Capriole koffie lekker

Conclusie

Nou..Haagser ga je het niet krijgen wat ons betreft. Zijn er dan totaal geen kritiek punten? Ja, we probeerde de boon tevens uit op de espresso machine waar die echt niet geschrikt voor is. Maar dat mocht de pret niet drukken. 


Het Haagse Bakkie van Capriole is wat ons betreft een voltreffer en een positieve verrassing voor een blend, waar Marcel een liefhebber is van pure bonen.

TGS Coffee Club

Wil jij ook elke maand een nieuwe koffie proberen? Voor maar 14,95 per maand krijg je elke maand koffie opgestuurd inclusief een koffie dagboek waar je je koffie journey in kan bijhouden.

Meer Informatie